Återresan till Skruv Maj 1988

Samlade utanför verandan
Så var vi samlade igen

Här står vi uppradade än en gång framför verandan för att bli fotograferade. Tyvärr var detta sista gången som vi var ett hyfsat antal som åkte upp till Skruv. Fast det är väl så att en del utav de olika "barnen" kanske inte tyckte om att åka till Skruv som små och då finns det naturligtvis inte någon anledning i heller att åka upp där som vuxen. För har man haft en dålig upplevelse som barn så är det svårt att se det glada och roliga som de andra "barnen" har upplevt. Personligen så vet jag att det var en hel del som inte tyckte om "gröten" som vi fick till frukost för det var nämligen så att denna gröt- (det fanns 4 stycken olika sorter som vi kunde få till frukost).
1. Havregrynsgröten: Den kokades på gammalt vis med hela havregryn och skalen fastnade i halsen på många av oss, vilket inte var så trevligt. Inte fick vi lämna kvar något på tallriken utan det var bara att sitta kvar till bords tills man hade ätit upp allt.
2. "Krigargröten": Det var en gröt som var kokt på rågmjöl och var brun till färgen. Till denna gröt fick man sirap och vad jag själv kommer ihåg så gick det väl någorlunda att "få ner gröten", så länge det fanns sirap och mjölk kvar på tallriken.

3. Mannagrynsgröten: Denna gröt var väl rätt så god enligt vad jag själv kommer ihåg, bara det att den var väldigt tjock och "klimpig". Bortsett från det så tillhörde den favoritgröten eftersom man fick jordgubbssylt och mjölk på den.
4. Risgrynsgröten: Detta var väl den gröt
som var mest omtyckt av oss alla för den var "lätt att tugga" och svälja ner med sylt och mjölk. Samt att vi åt den ju vanligtvis hemma också så man var ju van vid denna gröt.


Äntligen i Skruv

Recension
Här är vi uppkomna till Skruv med den hyrda bussen, det kanske inte ser ut att vara en turistbuss men det väsentliga var för oss att det skulle vara praktiskt och billigt. När vi kom fram var vi verkligen väntade. Flera rum på vandrarhemmet var reserverade åt oss och en stor fest med mat och dans var ordnat på Skruvs Folkets Hus.
Vill du se mer av "Skruvs kolonibarn" så klicka på fotoalbumet, där det finns fullt med bilder ända från tidigt 60-tal.

Startsidan: Grimsnäs Gård
Skruv: Om Skruv och dess historia
Återträffen: Återföreningen
Årsträff 2000: Ett av våra möten


 
© Moffo, 2001-07-10 moffo49@msn.com