"Skruvbarnens" Återförening 1987

Alla samlade på STA i Malmö 
Alla samlade (igen).
Du kan även läsa tidningens referat klicka här.

Detaljfakta
I Augusti 1987 träffades vi allihop (nästan) efter 30 år sedan sista kolonibarnet varit i Skruv. Tack vare ett idogt arbete av Birgitta som med hjälp av gamla listor från Tobaksmonopolet, där hon fick tag i våra personnummer och med hjälp av dessa kunde Birgitta gå till Länstryrelsen för att göra en efterforskning var vi kunde finnas till efter så många år. Birgitta gjorde även en "efterlysning" genom radio Malmöhus och till slut så fick hon tag i de flesta, samt de viktigaste personerna i detta sammanhang:
Tant Signe & Syster Elsa.

Text nedan: "Kolonivisan"

Sorry! Skaffa dig Java-stöd. Sorry!

Vill du höra hur "Kolonivisan" låter?   Klicka här.

Recension
Det var verkligen en minnesvärd dag. I entrén på Frans Suell fabriken stod Birgitta och välkomnade oss med sitt glada leende och gav oss namnbrickor med våra "barndomsnamn" så vi skulle känna igen varandra efter alla dessa år (cirka 30). Tobaksmonopolet hade ställt i ordning matsalen till vårt förfogande med "landgångar", dryck och kaffe och kakor. En del av skruvbarnen hade tagit med sig sitt fotoalbum som vi tittade i och mindes. Många glädjetårar spilldes och speciellt Syster Elsa och Tant Signe som inte hade sett oss sedan vi varit små barn. Där fanns även en reporter ifrån tidningen, för en sådan här händelse var ju verkligen något att skriva om.
Denna dag bestämde vi oss alla för att vi måste ju återuppleva koloni livet en gång till och för att vi skulle ha god tid på oss att planera in denna speciella helg, kom vi överens om en datum året efter. En buss skulle hyras så att vi kunde åka tillsammans och då fick vi träffas vid Frans Suell fabriken där avresan skulle påbörjas. Mer om detta kan du se och läsa om på nästa sida.

Startsidan: Grimsnäs Gård
Skruv: Om Skruv och dess historia
Återresan: Upp till Skruv igen
Årsträff 2000: Ett av våra möten

Hedersgäster:


"Syster Elsa" Bengtsson


"Tant Signe" Olsson

 

 


 
© Moffo, 2001-07-10 moffo49@msn.com